מדי כמה חודשים אני מוצא את עצמי פותח פוסטים חדשים במשפט "התחרות בגזרת פיתוח המשחקים לפיסיבוק מתחממת" ובדרך כלל אני מספר על טכנולוגיה חדשה שנכנסת, שדרוג בפלטפורמה של זינגה שמבססת את מעמדה בצמרת מפתחות האפליקציות לפייסבוק ועוד בסגנון. היום אני יכול לומר בפה מלא "הגזרה מתחממת" לא באמת שינויים בזירה המקומית אלא במאקרו או אם תרצו, ברמת האסימון שנפל אי שם בארה"ב.
אם נסתכל על חברות הפיתוח המובילות בפייסבוק, נוכל לראות בראש את זינגה, שהוערכה באחרונה בארבעה מיליארד דולר, שלוש חברות קטנות יותר שפייסבוק הוא הלחם והחמאה שלהן (Facebook, Rockyou ו Crowdstar) ובמקום הרביעי את ענקית המשחקים Electronic Arts, שבאמתחתה נמצאים כותרים מצליחים ביניהם Battlefield, Need for Speed, The Sims ורבים אחרים.
הענקים נכנסים
שימו לב למגמה מעניינת ממש מהשבוע האחרון: חטיבת האונליין של Sony מודיעה על השקה של משחק חדש בפייסבוק בשם The Agency: Covert Ops, משחק ברמת גימור גבוהה במיוחד שאם הייתי צריך להגדיר אותו, הייתי אומר שהוא יצור כלאיים המערב מנוע של משחקים שאנחנו כבר מכירים (נאמר, מ Gangster City) לצד מיני משחקים ומאפיינים של משחק תפקידים כמו כלי נשק ותכונות דמות שאפשר לשדרג (אתם כבר מבינים שלא מדובר במשחק הכי פשוט שיש). ככה זה נראה:
משימות בכל העולם – The Agency של סוני (צילומסך)
מיני משחק – חפש חפצים בחדר חשוך (צילמוסך)
Ubisoft – משחקים נוסח צרפת
לא אחת המהלכים של חברת Ubisoft הצרפתית גרמו להרים גבה או שתיים והעובדה שלפני מספר חודשים הם הגישו בקשה לרישום השם Horse Gaga לא הפתיעה אותי במיוחד. יום אחרי שסוני השיקו את The Agency הודיעו ב Ubisoft על השקה של אפליקציית פייסבוק חדשה הנושאת את השם המפוקפק. אני חייב לומר שאם אחרי כל סקר השוק וקבוצות המיקוד שערכו ביוביסופט, המוצר שהם הצליחו להוציא הוא אפליקציית פייסבוק לטיפוח של סוסים, בלי אנימציה ובלי עומק – יש להם עוד לא מעט עבודה בתחום החברתי.
Horse Gaga – אין קשר לליידי (וטוב שכך)
העתיד המסקרן: Starcraft II
באופן אישי, סטארקראפט 2 מבית Blizzard הוא משחק שאני מצפה לו מאז השנייה שסיימתי את הכותר הראשון (וזה הרבה זמן לחכות). היום, הודיעו אנשי Blizzard על תמיכה של המשחק בפייסבוק: שחקני סטארקראפט 2 יוכלו להודיע לחבריהם מתי הם אונליין ומוכנים לשחק איתם, יוכלו להוסיף בקליק אחד את כל החברים שלהם מפייסבוק כחברים ברשת Battle.Net שעליה עובדים משחקי המולטיפלייר של סטארקראפט.
Starcraft II – מאות אלפי שחקנים מחכים. עכשיו עם חיבור לפייסבוק
Blizzrad כבר טבלה את הרגליים בפייסבוק עם אפליקציית WoW Armory שמתממשקת למשחק הרשת הפופולארי World of Warcraft והחיבור של המשחק חדש, לצד פעילות ברשתות חברתיות בפלטפורמות אחרות דוגמת Xbox Live, צפויה לחזק אף יותר את האחיזה של חברות המשחקים ולתת ערך מוסף לקהילת הגיימרים.











